Cart 0

Benvingut a

LIMUD
MALLORCA

Participa • Aprèn • Enforteix-te

sea-401834_1920.jpg
 
 

Una experiència única per a connectar amb altres i aprendre rodejats d'una comunitat que celebra la diversitat jueva.

Les xerrades seran en anglès, català i espanyol.

Reserveu les vostres entrades per a Limud 2019 a Mallorca, el 12 de maig.

 

Amb la inscripció, rebreu un descompte especial de 50% per a cursos en línia de YIVO (Institut de Recerca Jueva)

 
 

Què és Limud Mallorca?

 

Limud és...

...una celebració de creativitat, aprenentatge i cultura jueva. Limud es basa en un principi fonamental: tots podem ensenyar i tots podem aprendre.

A Limud gaudireu d'una fantàstica selecció de temes, activitats i experiències: tallers pràctics, actuacions, taules rodones, debats, estudi i anàlisi de textos i moltes més coses.

Elegiu entre les diverses activitats simultànies programades per cada hora. Són tallers dirigits per educadors, artistes,a cadèmics, cuiners, empresaris i entusiastes.

 
 

Involucreu-vos-hi!

Esteu interessats en connectar amb la comunitat jueva?

Limud Mallorca és el lloc ideal per a conèixer gent, expandir els límits, ser el canvi que voleu!

Contacteu amb nosaltres i demaneu-nos com podeu ajudar!

Orange-Banner.jpg
 
 

Història de Limud

Limud ñes un moviment mundial molt reconegut, comprmès amb alts valors: respecte, capacitació personal i diversitat. Pretèn treure profita a l'energia de gent de totes les professions i edats dins de la comunitat jueva.

Limud va començar en 1980 al Regne Unit. Actualment, els seus diversos equips voluntaris organitzen esdeveniments independents en més de 80 ciutats de tot el món --44 països!-- i amb decenes de milers de participants anuals.

Quin serà el proper pas en el camí de la teva aventura jueva?

 
 

Limud emfasitza l'educació, diversitat, comunitat, capacitació personal i respecte. Aquests valors ens uneixen a la resta de grups de Limud d'arreu del món.

Limud Malllorca està integrat per un grup de gent diversa, apassionada, creativa i inquieta que malda per oferir una experiència oberta a tothom, sense distinció d'edat, nivell de coneixements sobre judaisme o connexió amb la vida jueva.

Limud Mallorca es manifesta a través d'activitats participatives organirzades per voluntats independents, amb l'objectiu de generar un espai de divulgació del coneixement i diversitat de l'univers jueu i de les seves diverses branques.

D'aquesta manera afavorim la inclusió de veus noves i diverses, a través de diversos formats d'aprenentatge, participació i intercanvi.

Limud Mallorca consisteix en un dia sencer d'activitats interdisciplinàries a càrrec d'un equip d'educadors, pensadors i creadors, tant locals com internacionals, que compartiran els seus coneixements i experiències a través d'un ventall de tallers, ponències, exhibicions multimèdia, art, moviment, etc.

 

Missió i valors:

 • Generar experiències d'aprenentatge en un entorn acollidor, facil·litar l'intercanvi de coneixements i experiències i ajudar a resoldre dubtes personals de qualsevol persona, sigui quin sigui el seu grau de connexió amb la vida jueva.

 • Crear oportunitats de connexió individual i col·lectiva entre participants i voluntaris.

 • Eixemplar els horizons del judaisme a través de¨

 • L'educació i aprenentatge

 • Facil·litar connexions

 • Participació

 • Capacitació individual i comunitària

 • Diversitat

 • Respecte

 • Espiritualitat

   

Objectiu:

Oferir a cada participant (ponent, voluntari o estudiant) eines que li permetin avançar en el seu camí de coneixement i pràctica de la tradició jueva.

Oferir als participants oportunitats per contactar amb persones rellevants del món de l'educació, comunicació, filosofia, literatura i art jueu, a través d'activitats d'estils educatius diversos (conferències, pel·lícules, tallers, meditació, debats, exibicions i actuacions).

Assegurar-nos que en tot moment hi hagi una activitat per a cada participant, sigui quin sigui el seu nivell de coneixement, pràctica o compromís amb la vida jueva. 

 

Limud Mallorca es porta a terme gràcies a voluntàries i voluntaris que aporten el seu temps, creativitat i energia. Tots són membres o amics que participen en la comunitat jueva de Mallorca. Tots són estimats i apreciats per a Limud Mallorca.

Col·laboreu amb nosaltres a través de donatius. Feu clic en el botó inferior per a efectuar el vostre donatiu!

Gràcies!

Donar

Hi ha dues raons per a recolzar Limud Mallorca tot fent un donatiu:

Som una organització integrada i dirigida per voluntaris.

1. Som un grup independent i sense ànim de lucre, que funciona gràcies al voluntariat. Els ponents i presentadors també són voluntaris i cobreixen les seves pròpies despeses de desplaçament per a poder assistir i participar en Limud Mallorca. D'altra banda, les entrades venudes i donatius serveixen per a pagar l'espai de conferència, menjar, imprempta i altres despeses.

Acceptem de grat tothom qui hi vulgui col·laborar.

2. Els programes internacionals de Limud reuneixen gent de diverses comunitats per a una experiència educativa única, tot connectant amb els valors de la cultura jueva. La vostra contribució ens ajuda a fer possible aquest entorn obert en el qual fomentem la unió i futur de la comunitat jueva de casa nostra.

 

Imatges de l'esdeveniment

Limud 2018

 

Ponents

 

Limud Nens 2018

 

Vídeo

LIMUD MALLORCA

A continuació podeu veure un vídeo-resum de la jornada de Limud Mallorca del 22 d'abril de 2018. Inscriviu-vos a la nostra llista de correus i us avisarem dels propers esdeveniments!

 
 
 

Roix ha-Xanà

Limud Mallorca organitzà un programa abans de la posta de sol de Roix ha-Xanà, en un indret anomenat Ca'n Marroig, a Inca, Mallorca. Va ser un dia fantàstic, ple de bon menjar, família i amics. Moriah Ferrús de Nova Escola Catalana de Barcelona vingué a ensenyar-nos cançons tradicionals i no-tradicionals relacionades amb la festivitat, que celebrem cada tardor. Aaron Szatarkman vingué des de Berna, a Suïssa, per a acompanyar Moriah a la guitarra i interpretar conegudes melodies israelianes i sefardites. Durant l'esdeveniment gaudírem de menjar servit per un restaurant vegetarià local. Guillem Reus i Planells parlà sobre la història del Call medieval d'Inca, així como de l'edifici, que podria haver estat una sinagoga amb una mikvé. Robert i Noelle, propietaris de la casa-museu, foren els nostres generosos hostes. El programa comptà amb l'asistència de 85 persones de totes les edats i rerafons, junts per a riure, aprendre i connectar uns ambs altres en la celebració de l'Any Nou jueu.

 
 
 

Sukot

Un horabaixa preciós, tastant els vins tradicionals de la regió i celebrant el fruit de la vinya.

 
 
 

Limud Nens 2018

Un entretingut dia de jocs i companyonia tot celebrant el miracle de Khanukà. Vàrem començar decorat amb sal de colors els canelobres que els nens pogueren portar-se'n a casa. Després fèrem baldúfes de la festa mentre escoltàvem la història de Khanukà. Menjàrem coses delicioses, jugàrem a cadires musicals i passàrem un dia inoblidable!

 

Commemoració del Dia de l'Holocaust

En aquesta ocasió vàrem encendre sis espelmes en honor dels sis milions de jueus assassinat a l'Holocaust. Una setena espelma representà totes les altre víctimes: gitanos, gent LGBTQ, comunistes, malalts mentals i àdhuc els presos polítics de l'estat espanyol.